Marokkaanse Aardappelsalade

01:54

Makkelijke aardappelsalade uit Marokko: Marokkaanse aardappelsalade op smaak gebracht met verse peterselie, knoflook, ui, peper en zout en olijfolie.

In plaats van mayonaise of een zure vinaigrette, worden in dit gerecht de afgekoelde, gekookte aardappelen omhuld met olijfolie, verder op smaak gebracht met ui, peterselie, peper en zout.

Niets belet je om er een beetje harissa bij onder te mengen. Geen harissa bij de hand, dan kan je ook tabasco gebruiken, wat smaak betreft evenzeer lekker, wat land betreft zit je dan wel ineens in Mexico.

Marokkaanse aardappelsalade ingrediënten voor 4 tot 6 personen

 • 500 gram gewassen, nieuwe aardappelen
 • 1 busseltje peterselie, blaadjes fijngehakt
 • 1 kleine rode ui, zeer fijn gehakt
 • 1 teentje knoflook: geperst of geraspt
 • 1 eetlepel olijfolie
 • vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak

Marokkaanse aardappelsalade maken

Marokkaanse aardappelsalade te koop op de Jamaa El Fna markt in Marrakesh
 1. Doe de aardappelen in een pot, voeg koud water toe tot de aardappelen onder staan en voeg zout toe. Breng aan de kook en laat op een middel hoog vuur koken tot de aardappelen gaar zijn (ongeveer 20 minuten).
 2. Giet de aardappelen af, laat uitlekken en afkoelen.
 3. Neem ondertussen een middelgrote kom en meng hierin de peterselie, rode ui, knoflook en olijfolie. Breng op smaak met zout en vers gemalen zwarte peper.
 4. Pel de aardappelen, hak in grove maar gelijkmatige stukken, voeg toe aan de peterselie-kom en meng goed door elkaar. Voeg indien gewenst meer olijfolie toe.
 5. Serveer de Marokkaanse aardappelsalade op kamertemperatuur.